Ingredienser Arkiv: kalvbuljong

Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 18
Betyg: 3.83
You:
Rate this recipe!
Vildand med kåldolme och plommonsky
På restaurang Proviant i Stockholm hittade vi den här suveräna vildandsrätten 2018. Köksmästaren Felix Bergenwald delar med sig av receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!