Ingredienser Arkiv: japansk soja

Somrig Tataki på viltkött
Tataki låter svårt men är jättelätt att laga. Tataki innebär helt enkelt att ytan är snabbt halstrad i stekpannan, medan köttet är rått inuti. Servera tatakin kall som en förrätt i sommar!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med asiatisk marinad
Här läggs tjälknölen i sötsalt sojamarinad i stället för vanlig saltlag, och serveras med en fräsch asiatisk sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Spara svampen som svampbuljong, svampsalt eller svamppulver
Om du torkar svampen eller kokar buljong på den, kan du få skörden att räcka hela året! Härfår du tips på några delikatesser du kan göra av en riklig svampskörd. Snyggt förpackat blir det dessutom bra presenter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Asiatisk råbiff på vilt med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper
Viltkött är perfekt ingrediens till råbiff! Här en asiatisk variant, komponerad av kocken Christoffer Dekany på Sands Hotell i Sandhamn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsburgare med asiatisk sallad
Laga vildsvinsburgare på nytt sätt, efter ett recept av kocken Dorothée von Essen. Det traditionella salladsbladet och tomatskivan har hon bytt ut mot morot, lök och gurka som lagts i asiatisk dressing,  Den vanliga hamburgerdressingen har ersatts av majonnäs smaksatt med soja och chili. Bilderna är plockade ur en kort receptfilm som visar precis hur du gör. 
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 3.6
You:
Rate this recipe!
Wrap med kryddigt långbakat vildsvin
Wrap är lätt att laga, roligt att bjuda på, och framförallt väldigt gott! Koktiden är många timmar, men det krävs inte många timmar vid spisen. Köttet sköter sig självt i ugnen över natten, eller medan det lagas Sous Vide. Bilderna kommer från receptfilmen som visar hur du gör!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.14
You:
Rate this recipe!
Smörstekt ripbröst i buljong
Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker. Receptet fungerar lika bra med tipa som med annan vild fågel: vildand, fasan eller rapphöna till exempel.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Munsbitar med vildsvinskarré på sellerichips
Lyxigt mingelmat på vilt. Ett recept komponerat av Mikael Einarsson, kökschef på restaurang Djuret i Gamla Stan/Stockholm. På små sellerichips placerar Mikael finhackad, sojastekt vildsvinskarré och sellerikräm.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Sojamarinerad vildsvinskarré
En rätt som serverades på restaurang Djuret i Stockholm, när vildsvin hade huvudrollen på menyn. Denna rätt var den första av fem vildsvinsrätter. Tunna skivor av vildsvinskarré serverad på en sallad med bara röda grönsaker och bär.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjurshjärta på 3 olika sätt
Här får du tips på tre olika smaksättningar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.2
You:
Rate this recipe!
Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Sakébräserat vildsvinsknyte med japanska smaker
Ett recept komponerat av Frida Ernsth och Mikael Axell, från boken Vildsvin, 52 utsökta rätter från tryne till svans.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Yakiniku på älgentrecote
Älg passar bra att krydda asiatiskt. Det är lättast att få riktigt tunna skivor om man skär köttet i skärmaskin när det är fryst. Har du ingen skärmaskin kan du låta köttet halvtina och skära tunt med en riktigt vass kniv.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4.29
You:
Rate this recipe!
Viltkött i teriyakibuljong
En rätt med japanska smaker. Kött och rotfrukter i en ljus buljong smaksatt med japansk soja och ingefära.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!