Ingredienser Arkiv: honung
Chili på viltkött med öl och choklad
Chili är ett långkok som är enkelt att laga klart dagen innan och praktisk mat när du bjuder många. Använd vildsvin, älg, hjort, eller blanda olika viltslag.
I den här chilin kokas köttet i öl och får mustig smak av chili, mörk choklad och whisky.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 4.29 You:
Rate this recipe!
|
Säl med honungsglaze i wraps
Sälkött är gott och smakar någonstans mellan kött och fisk, tycker åländske stjärnkocken Michael Björklund som gärna bjuder på sälwraps med honungsglaze. Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.25 You:
Rate this recipe!
|
Harsadel med honung
Stjärnkocken Michael Björklund på Åland delar med sig av recept från sin bok Mickes Vilda. Harsadel med honung. Viltmat.nu provade receptet men förenklade det! Vi skar ut de två små ryggfiléerna på en hare, stekte dem färdiga i pannan enligt Michaels recept. Fantastiskt gott och väldigt enkelt!
Betyg:
Votes: 10
Betyg: 3.7 You:
Rate this recipe!
|
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer.
Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Wrap med kryddigt långbakat vildsvin
Wrap är lätt att laga, roligt att bjuda på, och framförallt väldigt gott! Koktiden är många timmar, men det krävs inte många timmar vid spisen. Köttet sköter sig självt i ugnen över natten, eller medan det lagas Sous Vide. Bilderna kommer från receptfilmen som visar hur du gör!
Betyg:
Votes: 11
Betyg: 3.55 You:
Rate this recipe!
|
Älgfilé med smörkokt spetskål och parmesan
En riktigt goffig rätt på älg. Stek den gärna på låg temperatur medium rare. Att smörkoka kål och använda kålets eget spad ger en väldigt fin smak som passar fint till vilt. Från Tommy Myllymäkis bok Kött,vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 14
Betyg: 4.29 You:
Rate this recipe!
|
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 2.14 You:
Rate this recipe!
|
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning, använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
Votes: 40
Betyg: 3.1 You:
Rate this recipe!
|
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinsrulle med valnötter
Efter sex timmar i ugnen är köttet mört och gott. Rostade valnötter passar bra ihop med vildsvin och rätten får en intressant struktur av nötterna tycker Christer Eklund som komponerat receptet. Christer är köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.67 You:
Rate this recipe!
|
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
Votes: 71
Betyg: 2.76 You:
Rate this recipe!
|
Julskinka med vildsvin
En julskinka på vildsvin blir en höjdpunkt på julbordet. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet. Du lagar den precis som vanlig julskinka, dvs rimmar den först i minst 10 dagar och kokar den eller ugnsbakar den sedan.
Betyg:
Votes: 26
Betyg: 3.31 You:
Rate this recipe!
|
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
Votes: 11
Betyg: 3.09 You:
Rate this recipe!
|
Börjare med lingonchutney
Börje Salmings variant av hamburgare, med älgfärs, västerbottenost och en dressing smaksatt med pepparrot och honung. ” Jag lärde mig att grilla och laga hamburgare på allvar under mina år i Nordamerika. Det är bra mat som man kan variera efter eget huvud.”
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 3.4 You:
Rate this recipe!
|