Ingredienser Arkiv: gul lök
Kalops med viltkött
Kalops är grytornas gryta, tycker köksmästaren Stefan Ekengren som har gjort det här receptet. (Ur suveräna boken Husman, Natur och Kultur). I originalreceptet används oxkött, och kalopsen smakar suveränt med viltkött. ”Massor av god sås som smakar kött och kryddpeppar ska det vara. Jag tillsätter lite rödvin också. Inte traditionellt, men såsen blir så mycket bättre och det är det som räknas" skriver Stefan Ekengren.
Betyg:
Votes: 14
Betyg: 4.07 You:
Rate this recipe!
|
Rådjursköttbullar med fänkålsfrön, salta lingon och rotselleristomp
Byt potatisen mot rotselleri, blanda fänkålsfrön i färsen och vänd lingonen i salt i stället för socker. Så varierar kocken Viktor Ankarberg en traditionell vilträtt. Viktor är kock på Spritmuseum i Stockholm.
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 4.2 You:
Rate this recipe!
|
Säl med honungsglaze i wraps
Sälkött är gott och smakar någonstans mellan kött och fisk, tycker åländske stjärnkocken Michael Björklund som gärna bjuder på sälwraps med honungsglaze. Receptet kommer från boken Mickes Vilda, HSS Media Förlag. Foto: Linus Lindholm
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.25 You:
Rate this recipe!
|
Ballotine på harlår
En ballotine är en fylld rulle av kött som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra, tycker kocken Michael Björklund som gjort det här receptet. En perfekt bjudröätt eftersom den går att förbereda.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 4 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdip
Under en viltkväll hos butiken Cervera i Uppsala serverade kocken Anders Levén vildsvinsköttbullar med yoghurtdipp till alla kunder. Här delar han med sig av receptet! Perfekt buffémat, mingelmat eller varför inte ta med en stekpanna ut i skogen och steka köttbullar över öppen eld. Ta bara med smeten i en spritspåse i en kylväska, tipsar Anders.
Betyg:
Votes: 16
Betyg: 3.25 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinsburgare med asiatisk sallad
Laga vildsvinsburgare på nytt sätt, efter ett recept av kocken Dorothée von Essen. Det traditionella salladsbladet och tomatskivan har hon bytt ut mot morot, lök och gurka som lagts i asiatisk dressing, Den vanliga hamburgerdressingen har ersatts av majonnäs smaksatt med soja och chili. Bilderna är plockade ur en kort receptfilm som visar precis hur du gör.
Betyg:
Votes: 12
Betyg: 3.83 You:
Rate this recipe!
|
Gulasch på vildsvin
En mustig kummin- och citrondoftande vildsvinsgulasch serverad med en bit bröd och en klick gräddfil. En perfekt vardagsmiddag eller värmande utelunch som gillas av alla.
Vill du göra den lite matigare, lägger du i små, nästan färdigkokta, potatistärningar innan servering,
Betyg:
Votes: 22
Betyg: 3.32 You:
Rate this recipe!
|
Nattbakad vildsvinskarré med timjanstekta äpplen och rostade rotfrukter
Under en viltvecka på Riksdagen serverade köksmästaren Mårten Bobert lunchgästerna vildsvin. En karré som bakats 22 timmar i ugnen tills den var riktigt mör! Här får du receptet.
Betyg:
Votes: 13
Betyg: 2.92 You:
Rate this recipe!
|
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.75 You:
Rate this recipe!
|
Dov Panang Curry
Här har kocken Sebastian Schauermann kryddat dovhjortsbog på thai-vis med koriander, citrongräs, kokos och currypasta. Dov Panang Curry är en av vilträtterna som Sebastian tillsammans med jagande kollegor lanserat som färdigmat i butik under namnet Jägaren och kocken. Vill du laga rätten hemma? Varsågod, Sebastians recept.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 3.5 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvin Tikka Masala
Alla älskar Tikka Masala! Tikka Masala är den mest sålda färdigrätten i England, berättar kocken Sebastian Schauermann som tillsammans med två jägare startat företaget Jägaren och kocken, med färdiga portionsrätter baserade på viltkött från Sörmland. En av de fem rätterna är Tikka Masala med vildsvin. Vill du laga den hemma? Sebastian delar med sig av receptet.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 3.43 You:
Rate this recipe!
|
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Betyg:
Votes: 14
Betyg: 3.36 You:
Rate this recipe!
|
Filodegs-pizza med vilt
En bit viltpizza är ett läckert drinktilltugg före middagen. Du gräddar den färdig med god tomatsås, och lägger bara på en skiva nystekt vilt strax innan servering. Receptmakaren Dollan von Essen har använd fasanbröst till sin pizza, men du kan också prova med annan vild fågel som vildand, rapphöna, orre, tjäder. Eller varför inte en bit vildsvinsfilé!
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 8
Betyg: 3.38 You:
Rate this recipe!
|
Smörrebröd med jägarbiff
En älgfärsbiff på ett gott bröd. Krångligare än så behöver inte en god viltmiddag vara. Receptet kommer från boken Älgkött&Peran som samlat ett jämtländskt jaktlags bästa recept tillsammans med personliga jaktskildringar.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
Votes: 7
Betyg: 2.14 You:
Rate this recipe!
|
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning, använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
Votes: 37
Betyg: 3.05 You:
Rate this recipe!
|
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd. Receptet från boken Från skott till stek, Norstedts. Foto: Charlie Bennet
Betyg:
Votes: 10
Betyg: 3.5 You:
Rate this recipe!
|
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 1 You:
Rate this recipe!
|
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|
Sarwars hjortgryta från Bangladesh
Helene Eriksson som driver Stora Glosebo Hjortgård söder om Kalmar fick vara med när en familj från Bangladesh lagade hjort över öppen eld.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.25 You:
Rate this recipe!
|
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
Votes: 70
Betyg: 2.77 You:
Rate this recipe!
|
Förälskad älgfilé med spätzle
Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.75 You:
Rate this recipe!
|