Ingredienser Arkiv: gräslök

Vild rilette
Rilette är en fransk klassiker – kött som är kokt i fett och kryddor. Servera riletten på julbordet, eller som förrätt på ett grillat surdegsbröd med cornichoner och portvinskokta rödlökar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Tapas med långbakat vildsvin
Matinspiratören Annika Karlsson serverade suveräna vildsvinstapas under några viltkvällar i Cerveras butiker i Kristianstad och Malmö. Små fräscha munsbitar med asiatisk kryddning, snyggt presenterade i små salladsblad. Passar lika bra på vinterns glöggkalas, som på sommarens bufféer. Dessutom lätta att förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Sjögräsmarinerad sälnacke med gräslök och basilikapesto
Ett recept från boken "Säl, hylje, sel" som Jägareförbundet gav ut år 2006. För receptet står Jon Aga.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Vilttunga i krämig röra på knäckebröd
Perfekt röra att ta med på jakten eller utflykten. Rimma tungan i god tid, blanda till röran hemma och ta med i en plastbunke, lägg på knäckebröd precis innan servering. Servera med gurka, smörgåskrasse, gräslök och gärna picklad lök eller syltlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.83
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 1.25
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Gravat viltkött med nobissås
Gravat viltkött är perfekt bjudmat eftersom det går att förbereda långt innan och serveras kallt, säger Ewa Klingspor som skapat receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 42
Betyg: 3.52
You:
Rate this recipe!