Ingredienser Arkiv: flingsalt

Stekt örtrimmat andbröst med gremolata
Citron- och vitlöksdoftande gremolata ringlat över tunt skivat örtrimmat andbröst är en rätt som går bra att förbereda i förväg, och också passar bra på en buffé, säger Mikael Eriksson, köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Tjälknöl med medelhavssmaker
Tjälknöl är perfekt bjudmat, eftersom det går att förbereda långt i förväg, och är jättegott att äta kallt. Med andra ord lätt att lyckas även på en buffé med många gäster.Här har tjälknöl fått smak av vitlök, citron och fänkål.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 28
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
5 salsor och röror till grillat vilt
Lägg en bit viltkött på grillen, och servera sedan med en klick smakrik och färgstark salsa eller röra. Så enkelt är det att lyckas med sommarmaten. Servera ditt nygrillade viltkött med en klick argentinsk Chimichurri, en italiensk Salsa Verde, mexikansk Pico de Gallo, spansk mojo rojo, eller en klick mangosalsa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.2
You:
Rate this recipe!
Asiatisk råbiff på vilt med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper
Viltkött är perfekt ingrediens till råbiff! Här en asiatisk variant, komponerad av kocken Christoffer Dekany på Sands Hotell i Sandhamn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Asiatisk råbiff med viltkött
Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Som förrätt räcker receptet till fyra personer, som huvudrätt är den lagom för två.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Kryddsotat rådjur med rotselleri
Viltkött och rotselleri är en fantastisk kombination. Här serveras rotsellerin som kräm, som chips, långbakad och som knyte. Med den här rätten vann Jimmi Eriksson tävlingen Årets Kock 2016.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.75
You:
Rate this recipe!
Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjurskebab med ugnsbakad blomkål, picklat grönt och ingefärscrème
Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Granatäpple- och portvinsgravad dovhjortsrygg
En god och vacker sallad, där granatäpple ger både smak och färg. Rätten är enkel att laga, men kräver lite planering eftersom gravningen tar minst två dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Päroncarpaccio med rökt hjort, gorgonzola och valnötter
En läcker förrätt med rökt viltkött, ost och nötter. Susanne har använt rökt hjort, men receptet blir förstås lika gott med annat rökt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Grovmalet vildsvin med gnocchi
En mustig köttsås och hemmagjord gnocchi på mandelpotatis. Tänk patt förbereda potatisen till gnocchin dagen före! Recept från boken Bra Kött med Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Betyg: 3.09
You:
Rate this recipe!