Ingredienser Arkiv: enbär
3 recept på viltkorv: Salsiccia, Chorizo och Bratwurst
Thomas Malmertoft på Gnesta Charkskola lär ut hur man gör viltkorv, steg för steg. Samma grundrecept på korvsmeten, men tre olika kryddblandningar: Salsiccia, Chorizo, Bratwurst. Salsiccia är en korv med italienska smaker. Chorizon är kryddigare. Bratwursten en ljus tysk korv som ofta görs på kalv-kött. Prova gärna bratwurst med älgkalv!
Många jägare envisas med att ha enbart viltkött i sina korvar, men korven blir godare och saftigare om du blandar i fett fläsk från tamgris, säger Thomas.
Betyg:
Votes: 27
Betyg: 3.59 You:
Rate this recipe!
|
Rilette på vildsvinsfransyska, potatiskorv på vildsvinsbog och buljong kokt på benen
Den här rätten var en av fem vildsvinsrätter som serverades på restaurang Djuret i Stockholm, när vildsvin hade huvudrollen på menyn. En korv lagd på rilette, och buljong som hälls över vid serveringen. Om du väljer att bara göra rilette så är den kanon att servera med ett gott bröd innan en middag, tipsar receptmakaren Mikael Einarsson.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Flamberad hare – ett kultrecept ur boken Hirams vilda från 1987.
Att flambera är inte så vanligt längre. Men förr var det exotiskt när det brann vid bordet. Varför inte testa själv! Det är ganska enkelt – gör så här:
(Ett recept ur boken Hirams Vilda från 1987)
Betyg:
Votes: 2
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 8
Betyg: 3.38 You:
Rate this recipe!
|
Smörrebröd med jägarbiff
En älgfärsbiff på ett gott bröd. Krångligare än så behöver inte en god viltmiddag vara. Receptet kommer från boken Älgkött&Peran som samlat ett jämtländskt jaktlags bästa recept tillsammans med personliga jaktskildringar.
Betyg:
Votes: 1
Betyg: 3 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|