Ingredienser Arkiv: dijonsenap

Bookmaker-Toast med mjukstekt älgbiff på surdegsbröd
Bookmaker är en klassiker, som ofta görs på biff, men som fungerar perfekt med älg, hjort eller rådjur. En festlig rätt som är lätt att lyckas med.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Orientaliska shish kebab på vilt
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med grön majonnäs och syltad rödlök på surdegsbröd
När kocken Dollan von Essen lagar viltburgare byter hon ut hamburgerbrödet mot grillat surdegsbröd, och serverar burgarna med grön majonnäs och syrad lök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Julskinka med vildsvin på flera sätt
Vildsvinsskinka är ett gott alternativ till den vanliga julskinkan. Köttet är smakrikt och magert.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
Dragen älg med pepparrot, äggula & saltgurka
Det här är en variant av dragen älg, eller pulled elk om man vill prata engelska. Mycket bra att göra storkok på och ha i frysen. Köttet kan smaksättas på många sätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4.14
You:
Rate this recipe!
Rådjurskebab med ugnsbakad blomkål, picklat grönt och ingefärscrème
Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjurstartar med vit sparris, senap och raps
En läcker rätt för dig som vill prova att laga mat i gourmetklass. Peter Andersson och Fredrik Johnsson på restaurang Volt i Stockholm delar med sig av ett recept på rådjurstartar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rimmat ytterlår av dov med ugnsbakade rotfrukter
En vild variant av den klassiska oxbringan. Rimningen gör köttet extra mört, och du kan antingen ugnsbaka eller koka köttet efter rimningen. Servera med ugnsbakade rotfrukter och dijonsenapscrème.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltpytt med pepparrotskräm
Använd med fördel kött som kan lättstekas, som till exempel filé eller innanlår, så blir köttet mört och gott.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Foliebakad biff rydberg
Det kräver lite förberedelser hemma, men sedan har du en ovanligt god lunch att värma när du är ute i skogen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ristad älgbringa med råstekt potatis
Här visar kocken Susanne Jonsson hur en älgbringa kan bli en riktig husmansdelikatess. Först rimmad och sedan långkokt, därför blir den mör och god.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Biff Rydberg på vilt
Biff Rydberg är en klassiker med anor från Hotell Rydberg i Stockholm vid förra sekelskiftet. Originalet var lagat av oxfilé, men extra gott blir det med viltkött, och det behöver inte vara filé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Left over toast
Oftast brukar de lite ”finare” styckningsdetaljerna ätas på fredag eller lördag. Här är en toast som är perfekt för att ta hand om köttet som blir över (smyg bort en bit innan allt är slut annars..)
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!