Ingredienser Arkiv: buljong

Grågås med rödbeta, svarta vinbär och lakrits
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Viltkött serverat med krämig soppa
Vilket trevligt sätt att servera vilt – några bitar mört kött i djupa tallrikar och sedan en kokhet soppa som hälls i varje tallrik när alla sitter vid bordet. Det fina med den här vilträtten är också att den är lätt att förbereda, och att det vilda köttet räcker till många. Det behövs inte så många gram kött till varje person.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Älg på Browallshofs vis
Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3.13
You:
Rate this recipe!
Bäver i vin (Coq au vin med bäver)
Bäver är lämpligt som långkokskött, eftersom det innehåller ganska mycket bindväv som tar tid att bryta ner.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.2
You:
Rate this recipe!
Rostbiff med asiatiska smaker
Sesamolja och sesamfrön ger rätten smak av Asien. Köttet försaltas för att bli riktigt mört. Receptmakaren Anders Levén lagar rätten i sin Muurikka ute i skogen, men går naturligtvis också att laga hemma på spisen i en stor stekpanna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Osso buco med vilt
Originalet är lagat på kalvlägg, men blir perfekt med älg eller hjort.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Betyg: 3.88
You:
Rate this recipe!
Mustig gulaschsoppa med vilt
Strö klippt bladpersilja och rivet citronskal över och servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Betyg: 3.82
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Boeuf bourguignon
Boeuf Bourguignon är en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 32
Betyg: 3.09
You:
Rate this recipe!
Älgkorv med västerbottenost
Om man väljer bort grisspäck, som är den vanligaste fettingrediensen i korv är det viktigt att använda annat fett. Den här älgkorven innehåller ost. Undvik fett från vilt eftersom det kan ge för stark smak åt korven.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 18
Betyg: 2.72
You:
Rate this recipe!