Ingredienser Arkiv: ättika

Rådjur med svampbuljong och silverlöksskålar fyllda med grönkål, brysselkål och äpple
Johan Backeus kom tvåa i Årets Kock 2016, där rådjur var en av huvudråvarorna. Här är Johan Backeus tävlingsrecept anpassat för hemmabruk. Det är många moment, men varje moment är inte svårt! Kombinationen kål, svamp, äpple, är suverän till vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med grön majonnäs och syltad rödlök på surdegsbröd
När kocken Dollan von Essen lagar viltburgare byter hon ut hamburgerbrödet mot grillat surdegsbröd, och serverar burgarna med grön majonnäs och syrad lök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
Rödvinsbrässerad älgkalvbog från restaurang Lux Dag för Dag
Ett mustigt långkok som serveras med mandelpotatispuré, syltade kantareller och smörstekt schalottenlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Rådjurskebab med ugnsbakad blomkål, picklat grönt och ingefärscrème
Receptet kommer från Svensk Jakt nr 8 2015. Receptmakare: Steve Nyman
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsrullader med kryddinlagda grönsaker
De ingår som en av smårätterna i en festbuffé, men det går förstås utmärkt att servera rätten även som huvudrätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilda tacos
Gör nu din taco efter konstens alla regler!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 24
Betyg: 2.71
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!