Ingredienser Arkiv: äpple

Burgare med grågås eller kanadagås
Här har vildgåsbrösten malts till färs med bacon och stekt lök för att bli saftiga och goda.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 17
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
Wrap med kryddigt långbakat vildsvin
Wrap är lätt att laga, roligt att bjuda på, och framförallt väldigt gott! Koktiden är många timmar, men det krävs inte många timmar vid spisen. Köttet sköter sig självt i ugnen över natten, eller medan det lagas Sous Vide. Bilderna kommer från receptfilmen som visar hur du gör!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 11
Betyg: 3.55
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsburgare med bacon och äpple
Av vildsvinsfärs gör du goda hamburgare. Genom att hacka ner lite bacon i färsen blir burgarna ännu saftigare. Servera med klassiska tillbehör; sallad, lök, tomat, saltgurka, ost, bacon, och gärna en tunn skiva äpple, som ger härlig smakbrytning.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 37
Betyg: 3.46
You:
Rate this recipe!
Mörbakat vildsvin med äppelcider och salvia
Använd en vildsvinskarré och rulla ihop som på bilden, eller gör en enklare variant med grytbitar. Köksmästare Magnus Blomgren på värdshuset Ulla Winbladh har komponerat den här rätten.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.57
You:
Rate this recipe!
Rådjur med svampbuljong och silverlöksskålar fyllda med grönkål, brysselkål och äpple
Johan Backeus kom tvåa i Årets Kock 2016, där rådjur var en av huvudråvarorna. Här är Johan Backeus tävlingsrecept anpassat för hemmabruk. Det är många moment, men varje moment är inte svårt! Kombinationen kål, svamp, äpple, är suverän till vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rödvinsbrässerad älgkalvbog från restaurang Lux Dag för Dag
Ett mustigt långkok som serveras med mandelpotatispuré, syltade kantareller och smörstekt schalottenlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Rådjursgryta på hjärta, lever och njure
Inälvor behöver inte hängas, utan kan tillagas direkt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.75
You:
Rate this recipe!
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsrullader med kryddinlagda grönsaker
De ingår som en av smårätterna i en festbuffé, men det går förstås utmärkt att servera rätten även som huvudrätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!