Ingredienser Arkiv: ägg
2 enkla nässelrecept: nässel-frittata och nässeldrink
Nässlor är inte bara nässelsoppa. Prova att laga en krämig nässelfrittata eller mixa dig en nässeldrink med äpple. Frittatareceptet är inspirerat av kocken Dollan von Essens klorofyllfritatta, där hon blandar i allt tänkbart grönt från trädgård och skog: nässlor, kirskål, harsyra, ramslök, mm.
Betyg:
Votes: 0
Betyg: 0 You:
Rate this recipe!
|
Rådjur med kroppkakor och rårörda lingon
Gabriel Jonsson, vinnaren i Årets Mästerkock 2019 kom till uttagningen med kött av ett rådjur som han skjutit själv på Gotland. Här kan du provlaga rätten som var Gabriels start i resan mot mästartiteln. Bilden kommer från boken Från skog till bord (Bonnier Fakta) som innehåller många av Gabriels viltrecept.
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 5 You:
Rate this recipe!
|
Vildsvinsköttbullar med kryddig yoghurtdip
Under en viltkväll hos butiken Cervera i Uppsala serverade kocken Anders Levén vildsvinsköttbullar med yoghurtdipp till alla kunder. Här delar han med sig av receptet! Perfekt buffémat, mingelmat eller varför inte ta med en stekpanna ut i skogen och steka köttbullar över öppen eld. Ta bara med smeten i en spritspåse i en kylväska, tipsar Anders.
Betyg:
Votes: 16
Betyg: 3.25 You:
Rate this recipe!
|
Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
Votes: 3
Betyg: 4.33 You:
Rate this recipe!
|
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Betyg:
Votes: 8
Betyg: 3.38 You:
Rate this recipe!
|
Snabbstekt skav med krämig ugnsomelett
En stek behöver inte hamna i ett långkok eller bli en stek i ugnen. Genom att strimla det tunt som skav fungerar det fint att lägga direkt i pannan. Tänk bara på att äta det direkt efter stekningen, väntar man tills det kallnar upplevs det som mer segt.
Betyg:
Votes: 5
Betyg: 3.8 You:
Rate this recipe!
|
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 4.5 You:
Rate this recipe!
|
Julskinka med vildsvin
En julskinka på vildsvin blir en höjdpunkt på julbordet. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet. Du lagar den precis som vanlig julskinka, dvs rimmar den först i minst 10 dagar och kokar den eller ugnsbakar den sedan.
Betyg:
Votes: 26
Betyg: 3.31 You:
Rate this recipe!
|
Förälskad älgfilé med spätzle
Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.
Betyg:
Votes: 4
Betyg: 3.75 You:
Rate this recipe!
|