Viltarter Arkiv: Älg

Mustig hjortgryta med kummin, vitt vin och fänkål
Ett recept från Anders Levén kokbok Laga Älg. Anders lagar gärna grytan i en järngryta över öppen eld så att det smiter in goda smaker från elden i grytan. Viltkött tillsammans med vitlök, kummin och vitt vin smakar underbart, säger Anders.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Snabbstekt hjärta i tunnbröd
Gör som kocken Daniel Frick och ät nystekt hjärta i tunnbröd under jakten, eller direkt efter jakten. Hjärtat behöver inte hänga en vecka som annat kött, utan kan ätas samma dag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Små viltburgare i pitabröd med Pico de gallo-salsa och avokadoröra
Servera viltburgaren med mexikansk salsa och lägg i pitabröd. När man gör viltburgarna riktigt små håller de ihop fint, och gästerna kan själv bestämma om de fyller sitt pitabröd med en, två eller tre små burgare, tipsar receptmakaren Anna Lenman.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Asiatisk råbiff med viltkött
Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Som förrätt räcker receptet till fyra personer, som huvudrätt är den lagom för två.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Enkel gulaschgryta med viltfärs
En mustig, lättlagad soppgryta, med doft av kummin. En perfekt vardagsrätt att servera med en klick gräddfil och ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Hirams gravade älgfilé
Ett kultrecept från kokboken Hirams Vilda. Hiram tyckte själv att ”den fina smaken vin är raffinerad, något för bortskämda tungor”. Utmärkt till primörer, sallader och andra grönrätter, t ex på buffébordet. År 1979, då den först uppträdde på Restaurang Johanna i Göteborg utsågs den raskt till årets maträtt i tidningen Storkök. Den tar 4 dagar att göra – alltså utmärkt för den som vill förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Hirams älgfilé provencal
Kultrecept: Hirams helsvenska paradrätt ÄLGFILÉ PROVENCALE från boken Hirams Vilda (1987). Det var faktiskt den svenska kökschefen Julius Carlsson som ”uppfann” Oxfilé provencale – som vi här gör med älgfilé. Enkel festrätt med bara fem ingredienser!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Boeuf Bourguignon lagad i ugnen
Boeuf Bourguignon är grytornas gryta, en fransk husmansklassiker med rödvin, timjan och rökt fläsk. Laga den ugnen, så blir köttet fastare och tillbehören krispigare.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vild lantpaté på julbordet
Paté är en riktig 70-talsklassiker, som gärna serveras med cumberlandssås och cornichoner. Perfekt på julbordet! Blanda gärna flera olika viltslag; vildsvin, älg, hjort och rådjur.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Vild leverpastej
En hemlagad leverpastej på viltkött – perfekt på julbordet och en uppskattad julklapp.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
julkryddade viltköttbullar med ugnsbakad lök i smeten
Köttbullarna doftar gott med kryddpeppar och spiskummin i smeten. Med ugnsbakad lökpuré får färsen en mustig smak och en naturlig sötma. Baka gärna mycket lök på en gång och frys in till nästa köttbullsstekning
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Älgfilé med smörkokt spetskål och parmesan
En riktigt goffig rätt på älg. Stek den gärna på låg temperatur medium rare. Att smörkoka kål och använda kålets eget spad ger en väldigt fin smak som passar fint till vilt. Från Tommy Myllymäkis bok Kött,vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med rotselleri och äpple
Som tillbehör till vilt känns det naturligt att använda rotselleri och äpple, som ju är i säsong under hösten när man jagar, säger Tommy Myllymäki. Ett recept ur Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Smörrebröd med jägarbiff
En älgfärsbiff på ett gott bröd. Krångligare än så behöver inte en god viltmiddag vara. Receptet kommer från boken Älgkött&Peran som samlat ett jämtländskt jaktlags bästa recept tillsammans med personliga jaktskildringar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rysargryta med älg
I boken Älgkött&Peran finns ett jämtländskt jaktlags bästa recept samlade, tillsammans med personliga jaktskildringar och jaktbilder. Receptet på den mustiga Rysargrytan med en doft av apelsin kommer från Börge Hellström, som skriver rysliga deckare när han inte jagar älg i Gimdalens Södra jaktlag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Snabbstekt hjärta i tunnbröd
Ett nyskjutet rådjurshjärta, hjorthjärta, älghjärta eller vildsvinshjärta, smörstekt över öppen eld i skogen under jakten, och sedan serverat på tunnbröd. Godare jaktmat finns inte, säger Daniel Frick.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Rådjur med svampbuljong och silverlöksskålar fyllda med grönkål, brysselkål och äpple
Johan Backeus kom tvåa i Årets Kock 2016, där rådjur var en av huvudråvarorna. Här är Johan Backeus tävlingsrecept anpassat för hemmabruk. Det är många moment, men varje moment är inte svårt! Kombinationen kål, svamp, äpple, är suverän till vilt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med grön majonnäs och syltad rödlök på surdegsbröd
När kocken Dollan von Essen lagar viltburgare byter hon ut hamburgerbrödet mot grillat surdegsbröd, och serverar burgarna med grön majonnäs och syrad lök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Snabbstekt skav med krämig ugnsomelett
En stek behöver inte hamna i ett långkok eller bli en stek i ugnen. Genom att strimla det tunt som skav fungerar det fint att lägga direkt i pannan. Tänk bara på att äta det direkt efter stekningen, väntar man tills det kallnar upplevs det som mer segt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rödvinsbrässerad älgkalvbog från restaurang Lux Dag för Dag
Ett mustigt långkok som serveras med mandelpotatispuré, syltade kantareller och smörstekt schalottenlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Thailändska vårrullar med vildsvinsfärs
Att göra vårrullar tar tid, men det är inte svårt. De här knapriga vårrullarna är fyllda med vildsvinsfärs och goda grönsaker. Passar som plockmat innan middagen eller som varmrätt tillsammans med en god sallad.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Öster Malmas julkryddade viltköttbullar
Köttbullarna doftar jul med lite kryddpeppar i smeten.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Öster Malmas viltpaté
Restaurangen på Öster Malma är känt för sitt dignande julbord med fokus på vilt. Viltpatén är en av klassikerna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älg på Browallshofs vis
Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
2 varianter av råbiff
Råbiff kallas också tartar – en idealiskt rätt att göra på smakrikt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sotat viltkött med asiatisk sallad
Kombinationen viltkött och asiatisk sallad med lite sötsalt dressing är fantastisk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4.89
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med inlagd rödlök och gruyereost
Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Lingonmajonnäs och syrad lök är godare till vilda köttet. Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Vilthamburgare med lingonmajonnäs och Västerbottenost
Hoppa över tomat och ketchup till vilthamburgaren. Lingonmajonnäs och syrad lök är godare till vilda köttet. Det säger Johan Pettersson på Prime Burger Folkungagatan i Stockholm.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Gravad älg
Serveras med en nudelsallad samt en majonnäs med misopasta. Var inte rädd för att ha lite hetta i salladen, det passar perfekt ihop med misomajon och älgköttet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Dragen älg med pepparrot, äggula & saltgurka
Det här är en variant av dragen älg, eller pulled elk om man vill prata engelska. Mycket bra att göra storkok på och ha i frysen. Köttet kan smaksättas på många sätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 4.14
You:
Rate this recipe!
Viltköttbullar med ugnsbakad lök
I det här receptet behövs varken ägg eller ströbröd. KC Wallberg på restaurang Gubbhyllan smaksätter med ugnsrostad lök och saltar färsen i förväg för att binda vätska och få saftiga köttbullar eller pannbiffar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 3.67
You:
Rate this recipe!
Chili con carne
En chili con carne är en perfekt rätt att laga till många. Det är snyggast att blanda i bönor i olika färger, men det går naturligtvis lika bra att välja bara vita bönor.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Woka i skogen
En wok är den perfekta lunchen i skogen, tycker Christina Nilson-Dag
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Viltkebabspett
Ett toppenrecept till grillmiddagen, barnkalaset, mingelfesten eller varför inte en helt vanlig torsdag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Vilda tacos
Gör nu din taco efter konstens alla regler!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltpytt med pepparrotskräm
Använd med fördel kött som kan lättstekas, som till exempel filé eller innanlår, så blir köttet mört och gott.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Foliebakad biff rydberg
Det kräver lite förberedelser hemma, men sedan har du en ovanligt god lunch att värma när du är ute i skogen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Jägargryta med viltfärs
En mustig gryta med bacon, vita bönor och chili. Servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Älg med fikon i gräddig sås
Söta fikon och whisky ger rätten en spännande smakbrytning. Anders Leven lagar rätten i Muurikkan ute i skogen, men du kan givetvis laga den i stekpannan på spisen hemma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Bitoks à la russe, små färsbiffar med vilt
De här viltfärsbiffarna serveras med saltgurka och tärnade rödbetor.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pasta med strimlat viltkött
En god pastarätt med viltkött, rökt fläsk och sardeller.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Snabbstekt innanlår med tranbär och majsplättar
En lättlagad vilträtt om du har en bit mört innanlår
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 2.5
You:
Rate this recipe!
"Escabeche" en argentinsk köttgryta med syrlig smak
Escabeche är en lite syrlig köttgryta som man äter kall tillsammans med en brödbit. Köttet håller håller flera månader i en lufttät burk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Förälskad älgfilé med spätzle
Flambering är ett säkert sätt att imponera på middagssällskapet. Här använder Anders Levén pernod och cognac, som också ger god smak åt såsen. Spätzle är att gott och lite ovanligt tillbehör som du kan använda till många vilträtter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Carpaccio på älgbiff
Eftersom det är ett ganska magert kött som inte har så mycket viltsmak, tycker jag att man kan krydda på tillbehören istället.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Porterstek på älg
En klassisk söndagsstek är aldrig fel. Det här receptet kommer från boken ”Vilt med Salming".
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.14
You:
Rate this recipe!
Börjare med lingonchutney
Börje Salmings variant av hamburgare, med älgfärs, västerbottenost och en dressing smaksatt med pepparrot och honung. ” Jag lärde mig att grilla och laga hamburgare på allvar under mina år i Nordamerika. Det är bra mat som man kan variera efter eget huvud.”
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med varm äppelsallad
En varm äppelsallad är ett enkelt sätt att variera viltfärsbiffarna. Receptet är hämtat från boken Vilt med Salming.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Hamburgare, hackebiff och parisare
För alla som har mycket viltfärs i frysen är den utmaning att variera sig. En parisare, en hackebiff eller en hamburgare på surdegsbröd är tre goda och lättlagade varianter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ristad älgbringa med råstekt potatis
Här visar kocken Susanne Jonsson hur en älgbringa kan bli en riktig husmansdelikatess. Först rimmad och sedan långkokt, därför blir den mör och god.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Osso buco med vilt
Originalet är lagat på kalvlägg, men blir perfekt med älg eller hjort.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Yakiniku på älgentrecote
Älg passar bra att krydda asiatiskt. Det är lättast att få riktigt tunna skivor om man skär köttet i skärmaskin när det är fryst. Har du ingen skärmaskin kan du låta köttet halvtina och skära tunt med en riktigt vass kniv.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Gravat viltkött med nobissås
Gravat viltkött är perfekt bjudmat eftersom det går att förbereda långt innan och serveras kallt, säger Ewa Klingspor som skapat receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.4
You:
Rate this recipe!
Mustig gulaschsoppa med vilt
Strö klippt bladpersilja och rivet citronskal över och servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Älgköttsoppa med västerbottenklimp
Inspiration till det här soppreceptet har systrarna Brydling fått av mormor och morfars vardagssoppa, men Carina och Ulrika gör klimpen mer som italienska gnocchi och smaksätter den med Västerbottenost.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Biff Rydberg på vilt
Biff Rydberg är en klassiker med anor från Hotell Rydberg i Stockholm vid förra sekelskiftet. Originalet var lagat av oxfilé, men extra gott blir det med viltkött, och det behöver inte vara filé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Älggryta på farmors vis
Farmors älggryta tillhör mina barndomsminnen, säger Henrik Arkåsen. Här delar Henrik med sig av farmors mustiga gryta som vid sidan av den klassiska lagerbladsmaken har fått smak av enbär och svamp.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Left over toast
Oftast brukar de lite ”finare” styckningsdetaljerna ätas på fredag eller lördag. Här är en toast som är perfekt för att ta hand om köttet som blir över (smyg bort en bit innan allt är slut annars..)
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Viltkött i teriyakibuljong
En rätt med japanska smaker. Kött och rotfrukter i en ljus buljong smaksatt med japansk soja och ingefära.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbollar
Här får viltfärsen lite extra sälta och god smak av den lufttorkade skinkan
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!
Boeuf bourguignon
Boeuf Bourguignon är en fransk husmansklassiker med smak av timjan, rödvin och rökt fläsk.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 2.71
You:
Rate this recipe!
Texas chili
Texas chili är en perfekt rätt när du ska laga mat till många, eftersom du kan laga den långt i förväg. Den blir bara godare av att stå något dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älgkorv med västerbottenost
Om man väljer bort grisspäck, som är den vanligaste fettingrediensen i korv är det viktigt att använda annat fett. Den här älgkorven innehåller ost. Undvik fett från vilt eftersom det kan ge för stark smak åt korven.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!