Smörstekt ripbröst i buljong

Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker.

Smörstekt ripbröst i buljong
Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker. Receptet fungerar lika bra med tipa som med annan vild fågel: vildand, fasan eller rapphöna till exempel.
Smörstekt ripbröst i buljong
Servera din vilda fågel med en god buljong, där asiatiska smaker blandas med svenska skogssmaker. Receptet fungerar lika bra med tipa som med annan vild fågel: vildand, fasan eller rapphöna till exempel.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Buljong
  1. Koka upp alla ingredienser (utom pepparroten). Låt koka cirka en timme, och lägg i pepparroten på slutet. Låt sedan buljongen stå och dra ett par timmar.
Fågelbrösten
  1. Salta och peppra ripbrösten och stek dem i smör tills de får fin yta och ca 48°C innertemperatur. Låt vila i smörpapper några minuter. De ska fortfarande vara lätt rosa inuti. Skär dem i skivor vid servering.
Servering
  1. Lägg några lingon eller tranbär och någon picklad grönsak i botten på 4 portionsskålar. Lägg ett skivat ripbröst i varje tallrik. Värm buljongen och häll i tallrikarna när alla gäster sitter vid bordet. Frys in buljongen som blir över, så har du färdig buljong till nästa ripmiddag!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera