Långbakad fläsksida av vildsvin

Recept: Kent Rörland, köksmästare på Öster Malma.

Foto: Lena Runer

Långbakad fläsksida av vildsvin
En långbakade fläsksidan av vildsvin med kryddig glaze är ett gott alternativ till revbensspjällen. Den går att förbereda flera dagar i förväg. Vacuumpacka gärna!
Långbakad fläsksida av vildsvin
En långbakade fläsksidan av vildsvin med kryddig glaze är ett gott alternativ till revbensspjällen. Den går att förbereda flera dagar i förväg. Vacuumpacka gärna!
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Gör så här, Köttet:
  1. Ta fram en ugnsfast form, till exempel en sockerkaksform. Skär till fläsksidan så att bitarna passar din form. Du ska sedan stapla flera bitar ovanpå varandra, med örtkryddor emellan. Skär bort lite av fettet. Salta och peppra varje bit runt om. Lägg rikligt med örtkryddor mellan varje lager. Linda in i plastfolie eller ugnsfolie så att fukten stannar kvar i köttet. Lägg paketet i din form och sätt in i 80° ugn i cirka 12 timmar. Fläsket blir saftigt och mört, kokt i sitt eget fett. Ta ut ur ugnen och låt kallna med tyngden på.
Glaze:
  1. Koka ihop alla ingredienser till glazen tills den tjocknar. Innan servering (samma dag): Bryn hela fläsksidan i stekpannan så att den får fin yta (dela biten mitt itu om det behövs för att den ska få plats i pannan).
Vid servering:
  1. Skär i skivor. Ringla glazen över.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera