Fyllesvin, ett långkok med vitt vin och fänkål

Fyllesvin, ett långkok med vitt vin och fänkål
Perfekt att laga i förväg, och sedan servera som vardagsmat, jägarlunch i skogen eller som på bilden: festmiddag. Receptet är komponerat av Pelle Johansson, köksmästare på restaurang KB i Stockholm.
Fyllesvin, ett långkok med vitt vin och fänkål
Perfekt att laga i förväg, och sedan servera som vardagsmat, jägarlunch i skogen eller som på bilden: festmiddag. Receptet är komponerat av Pelle Johansson, köksmästare på restaurang KB i Stockholm.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
Gör så här
Grundreceptet
  1. Lägg kött, fänkål och kryddor i en gryta. Häll på vinet och låt köttet sjuda sakta under lock i 4-5 timmar tills det är så mört att det faller isär när du delar det med två gafflar. Smaka av med salt, peppar och en skvätt vinäger.
Fyllesvin som jägarlunch eller vardagsmiddag
  1. Servera långkoket med en klick gräddfil och ett gott bröd.
Fyllesvin som festmiddag
  1. Här har långkoket kompletterats med några tunna skivor vildsvinsfilé på toppen. Fördelen med att blanda långkok och finbitar i samma middag är att det inte går åt så mycket finbitar per person, det kan räcka med 50 g. Som tillbehör serverar kocken svamp, friterad lök och grönkål vänd i grädde.
Fyllesvin som mingelmat
  1. Här har långkoket kompletterats med en len potatispuré och på toppen färsk hyvlad fänkål vänd i citronsaft, och rostade hasselnötter. Perfekt att servera i glas på en buffé, eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 1.75
You:
Rate this recipe!
Dela det här receptet
Inga kommentarer än.

Kommentera