Typ av kött Arkiv: Filé

Asiatisk råbiff med viltkött
Viltkött passar perfekt ihop med asiatiska smaker som soja, sesam, ingefära. Som förrätt räcker receptet till fyra personer, som huvudrätt är den lagom för två.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Hirams gravade älgfilé
Ett kultrecept från kokboken Hirams Vilda. Hiram tyckte själv att ”den fina smaken vin är raffinerad, något för bortskämda tungor”. Utmärkt till primörer, sallader och andra grönrätter, t ex på buffébordet. År 1979, då den först uppträdde på Restaurang Johanna i Göteborg utsågs den raskt till årets maträtt i tidningen Storkök. Den tar 4 dagar att göra – alltså utmärkt för den som vill förbereda långt i förväg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Hirams älgfilé provencal
Kultrecept: Hirams helsvenska paradrätt ÄLGFILÉ PROVENCALE från boken Hirams Vilda (1987). Det var faktiskt den svenska kökschefen Julius Carlsson som ”uppfann” Oxfilé provencale – som vi här gör med älgfilé. Enkel festrätt med bara fem ingredienser!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsytterfilé och saltad lagrad sida
En perfekt rosastekt vildsvinsrygg och saltad torkad fläsksida på en bädd av smörade vita bönor, bakade krämiga morötter, rostade kastanjer, riven Gruyere-ost och rödvinssås. En av rätterna i restaurang Djurets vildsvinsmeny med fem vildsvinsrätter.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjur med rödbetor, svarta vinbär och kantareller
Tommy Myllymäki: En restaurangig rätt som jag har gjort om så den ska funka att laga hemma. Rödbetssåsen har reducerats ner och blivit söt och fyllig och gör sig bra ihop med de andra tillbehören. Våga ta i med syra i såsen, den behöver kännas! Ett recept från boken Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Älgfilé med smörkokt spetskål och parmesan
En riktigt goffig rätt på älg. Stek den gärna på låg temperatur medium rare. Att smörkoka kål och använda kålets eget spad ger en väldigt fin smak som passar fint till vilt. Från Tommy Myllymäkis bok Kött,vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Orientaliska shish kebab på vilt
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltkött serverat med krämig soppa
Vilket trevligt sätt att servera vilt – några bitar mört kött i djupa tallrikar och sedan en kokhet soppa som hälls i varje tallrik när alla sitter vid bordet. Det fina med den här vilträtten är också att den är lätt att förbereda, och att det vilda köttet räcker till många. Det behövs inte så många gram kött till varje person.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Svamppanerad harfilé med kålrotskräm
Harfiléen är inte stor, men en riktigt mör delikatess. Tänk bara på att inte steka köttet för länge. Köttet blir saftigast och smakar godast när det är rosa.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Granatäpple- och portvinsgravad dovhjortsrygg
En god och vacker sallad, där granatäpple ger både smak och färg. Rätten är enkel att laga, men kräver lite planering eftersom gravningen tar minst två dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Helstekt viltfilé med blåbärssås
Med en mörk blåbärssås och selleripuré kommer den fina viltmaken till sin rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.33
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsrullader med kryddinlagda grönsaker
De ingår som en av smårätterna i en festbuffé, men det går förstås utmärkt att servera rätten även som huvudrätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsschnitzel
Ett recept av Ulrika och Carina Brydling, från boken Laga vilt från skog och sjö.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Foliebakad biff rydberg
Det kräver lite förberedelser hemma, men sedan har du en ovanligt god lunch att värma när du är ute i skogen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älg med fikon i gräddig sås
Söta fikon och whisky ger rätten en spännande smakbrytning. Anders Leven lagar rätten i Muurikkan ute i skogen, men du kan givetvis laga den i stekpannan på spisen hemma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!