Ingredienser Arkiv: viltfond

Rödvinsbrässerad älgkalvbog från restaurang Lux Dag för Dag
Ett mustigt långkok som serveras med mandelpotatispuré, syltade kantareller och smörstekt schalottenlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin
En bra gryta som alltid går hem hos middagsgästerna. Den reder sig själv och doftar gott ända ut på gatan. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också god uppbackning av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och långjäst bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildand med choklad och glaserade äpplen
Tips! Genom att vispa ner en klick smör i såsen det sista man gör, får man en blank fin sås med lite rundare karaktär.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Andbröst med potatisfondant, viltsky och rotfruktspappardelle med smörstekt skogssvamp
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pepparstekt dovhjortssadel med jordärtskocka, svamp, löksky och riven svecia
Med en pepparstekt dovhjort blev Daniel Räms svensk mästare i matlagning 2013.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Helstekt viltfilé med blåbärssås
Med en mörk blåbärssås och selleripuré kommer den fina viltmaken till sin rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.33
You:
Rate this recipe!
Lättgravad vildsvinsstek
Söndagsstek på KC Wallbergs vis: En saftig vildsvinsstek med rotfrukter och mustig sås.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.25
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med varm äppelsallad
En varm äppelsallad är ett enkelt sätt att variera viltfärsbiffarna. Receptet är hämtat från boken Vilt med Salming.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!