Ingredienser Arkiv: svartpeppar

Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Långbakad vildsvinssida med kummin och citron
Kan ätas både varm och kall. Ta gärna med en rulle på jakterna, och skär upp i tunna skivor när ni samlas. Det säger receptmakare Daniel Frick, köksmästare inom Lux-gruppen i Stockholm. Rullen kan också bli perfekt mingelmat, tipsar Daniel. Se bild nedan!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskorv med fänkål
De goda vildsvinskorvarna tar lite tid att göra, men går bra att laga dem i förväg och sen förvara i kylen upp till en vecka. Sen är det bara att lägga dem på grillen och låta dem bli varma, strax innan servering. Här serveras korvarna med med surkål i äppeljuice.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Öster Malmas julkryddade viltköttbullar
Köttbullarna doftar jul med lite kryddpeppar i smeten.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Öster Malmas viltpaté
Restaurangen på Öster Malma är känt för sitt dignande julbord med fokus på vilt. Viltpatén är en av klassikerna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltgryta Vindaloo
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltmästargryta med smetana och kantareller
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4.89
You:
Rate this recipe!
Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål
Rådjur har en utpräglad viltsmak, prova det gärna rått.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Italienska viltköttbullar i tomatsås
Servera med spaghetti.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4.67
You:
Rate this recipe!
Grillat bäverlår med ”ölmopp”
Bäverköttet är lite fetare än annat viltkött och fettet är insprängt i köttet. Bäverkött fungerar därför bra att lägga på grillen som ersättning för den ordinarie fläskkarrén.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rådjursburgare med rödlöksmarmelad
Byt ut ketchupen mot ett annat sött och smakrikt tillbehör: hemmagjord rödlöksmarmelad. Ett recept från boken Bra Kött av Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Rådjurstartar med vit sparris, senap och raps
En läcker rätt för dig som vill prova att laga mat i gourmetklass. Peter Andersson och Fredrik Johnsson på restaurang Volt i Stockholm delar med sig av ett recept på rådjurstartar.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Svampsallad med gräsandsbröst
En spännande stekpannesallad som funkar med vilket fågelkött som helst. Havtorn bryter av med sin stentuffa syra.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pepparstekt dovhjortssadel med jordärtskocka, svamp, löksky och riven svecia
Med en pepparstekt dovhjort blev Daniel Räms svensk mästare i matlagning 2013.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rimmat ytterlår av dov med ugnsbakade rotfrukter
En vild variant av den klassiska oxbringan. Rimningen gör köttet extra mört, och du kan antingen ugnsbaka eller koka köttet efter rimningen. Servera med ugnsbakade rotfrukter och dijonsenapscrème.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Granatäpple- och portvinsgravad dovhjortsrygg
En god och vacker sallad, där granatäpple ger både smak och färg. Rätten är enkel att laga, men kräver lite planering eftersom gravningen tar minst två dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Päroncarpaccio med rökt hjort, gorgonzola och valnötter
En läcker förrätt med rökt viltkött, ost och nötter. Susanne har använt rökt hjort, men receptet blir förstås lika gott med annat rökt viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Grovmalet vildsvin med gnocchi
En mustig köttsås och hemmagjord gnocchi på mandelpotatis. Tänk patt förbereda potatisen till gnocchin dagen före! Recept från boken Bra Kött med Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskorv med primörer
Ett bra grundrecept på vildsvinskorv och ett tips på hur du kan servera korven: med persiljesås och primörer. Från boken Bra Kött av kockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
De kokta revbensspjällen smaksätts med marinad och läggs sedan på grillen eller bakas i ugnen. Du kan också grilla dem och pensla på BBQ Glaze mot slutet av tillagningen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 2.19
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskorv med italienska smaker
På restaurang Niklas på Regeringsgatan i Stockholm hittade vi en god vildsvinskorv, kryddad med salvia, rosmarin, enbär och rostad vitlök.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Salsiccia på vildsvin med fänkål
Salsiccia är en populär rätt på Saltmagasinet i Västervik. Köksmästaren Henrik Arkåsen gör den oftast på gris, men ibland med vildsvin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ceasarwrap med viltkött
Wraps med kött och grönsaker är perfekt bjudmat när man är många. Här med caesardressing.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltkebab med två såser
Gör egen kebab med smak av skogen! Den kräver lite förberedelser, men om du gör kebaben dagen innan, går det fort att skiva upp den och steka när det är dags att äta den.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 12
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Porterstek på älg
En klassisk söndagsstek är aldrig fel. Det här receptet kommer från boken ”Vilt med Salming".
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.14
You:
Rate this recipe!
Börjare med lingonchutney
Börje Salmings variant av hamburgare, med älgfärs, västerbottenost och en dressing smaksatt med pepparrot och honung. ” Jag lärde mig att grilla och laga hamburgare på allvar under mina år i Nordamerika. Det är bra mat som man kan variera efter eget huvud.”
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med varm äppelsallad
En varm äppelsallad är ett enkelt sätt att variera viltfärsbiffarna. Receptet är hämtat från boken Vilt med Salming.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Yakiniku på älgentrecote
Älg passar bra att krydda asiatiskt. Det är lättast att få riktigt tunna skivor om man skär köttet i skärmaskin när det är fryst. Har du ingen skärmaskin kan du låta köttet halvtina och skära tunt med en riktigt vass kniv.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Gravat viltkött med nobissås
Gravat viltkött är perfekt bjudmat eftersom det går att förbereda långt innan och serveras kallt, säger Ewa Klingspor som skapat receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 3.4
You:
Rate this recipe!