Ingredienser Arkiv: schalottenlök

7 olika kryddsmör till vilt
En skiva kryddsmör på en varm nygrillad eller nystekt bit viltkött är ett enkelt sätt att lyckas med viltmiddagen. Lätt att göra i förväg dessutom. Kryddsmöret kan varieras på en mängd olika sätt, här får du sju olika varianter att prova.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Mörbakat vildsvin med äppelcider och salvia
Använd en vildsvinskarré och rulla ihop som på bilden, eller gör en enklare variant med grytbitar. Köksmästare Magnus Blomgren på värdshuset Ulla Winbladh har komponerat den här rätten.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Rådjur med rödbetor, svarta vinbär och kantareller
Tommy Myllymäki: En restaurangig rätt som jag har gjort om så den ska funka att laga hemma. Rödbetssåsen har reducerats ner och blivit söt och fyllig och gör sig bra ihop med de andra tillbehören. Våga ta i med syra i såsen, den behöver kännas! Ett recept från boken Kött, vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 2.67
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskorv med fänkål
De goda vildsvinskorvarna tar lite tid att göra, men går bra att laga dem i förväg och sen förvara i kylen upp till en vecka. Sen är det bara att lägga dem på grillen och låta dem bli varma, strax innan servering. Här serveras korvarna med med surkål i äppeljuice.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjursstek med Karljohansvamp och rostad lök
Ett recept från Henrik Norströms bok Åtta Råvaror.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildand med auberginesalsa och nektarinsky
Ett recept från restaurang Proviant i Stockholm som ofta har vällagat svenskt viltkött på menyn. Den här rätten finns bland varmrätterna i oktober, och viltmat.nu lyckades få receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Viltbourguignon
Laga en stor sats gryta på en och samma gång. Det är gott att ha i matlådan, och går även utmärkt att frysa in och spara till ett senare tillfälle.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 9
Betyg: 4.89
You:
Rate this recipe!
Ripa med rösti & hjortronsås
Hela ripan får vara med i den här rätten. Smörstekt lår och bröst och skrovet som fondbas till den sötsyrliga såsen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Vildand med rotselleripuré & päronkompott
Ett smörstekt andbröst serverat med en puré på rotselleri, en sötsyrlig och stark kompott på päron och rostade hasselnötter. Servera andbröstet med en rosa kärna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3.33
You:
Rate this recipe!
Rådjursgryta på hjärta, lever och njure
Inälvor behöver inte hängas, utan kan tillagas direkt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Öldoftande hargryta
En rustik gryta med svenska smaker – påminner lite grann om sjömansbiff. Lökkrämen på toppen ger god sötma till den mustiga grytan.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Lakritskryddad rådjursstek
"Lakritsen har en förmåga att alltid komma som andra smak, lite efter de andra smakerna i rätten, säger Martin Jörgensen. "Därför får man först rådjurets smak och den andra kryddningen man satt till och så kommer lakritssmaken sakta efter och ligger kvar."
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsgryta med soltorkad tomat
På restaurangen på Öster Malma serveras alltid minst en vilträtt till lunch. En dag serverades en mustig vildsvinsgryta med soltorkad tomat och bacon och vi bad köksmästaren Christer Eklund att dela med sig av receptet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 3.64
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbollar
Här får viltfärsen lite extra sälta och god smak av den lufttorkade skinkan
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Rate this recipe!