Ingredienser Arkiv: honung

Älgfilé med smörkokt spetskål och parmesan
En riktigt goffig rätt på älg. Stek den gärna på låg temperatur medium rare. Att smörkoka kål och använda kålets eget spad ger en väldigt fin smak som passar fint till vilt. Från Tommy Myllymäkis bok Kött,vilt och fågel, Natur&Kultur. Foto: Charlie Drevstam.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildandbröst med marockanska rotfrukter och honungssky
Vildanden har mycket smak och passar bra med kryddiga marockanska rotfrukter, tycker kocken Magnus Holmbom som skapat det här receptet. Magnus driver Sands Hotell på Sandhamn. Rotfrukterna kan du variera efter säsong och vad du lyckas få tag i! Servera gärna med couscous om du vill ha en matigare rätt.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Pulled Pork med vildsvin i slow cooker
Pulled pork görs traditionellt med karré men vill du spara vildsvinskarrén till sommarens grillning,  använd långkoksdelar som bogstekar, lägg och ytterlår i din pulled pork – och låt gärna benen följa med i koket för god smak.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Långbakad fläsksida av vildsvin
En långbakade fläsksidan av vildsvin med kryddig glaze är ett gott alternativ till revbensspjällen. Den går att förbereda flera dagar i förväg. Vacuumpacka gärna!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Älg på Browallshofs vis
Browallshof Hotell&Restaurang i Stockholm har ofta vilträtter på menyn. En favorit är Älgentrecote med savojkålsrulle, potatisbakelse, svampkräm och lingonsky. Tillbehören är perfekta till all sorts vilt!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Gravad älg
Serveras med en nudelsallad samt en majonnäs med misopasta. Var inte rädd för att ha lite hetta i salladen, det passar perfekt ihop med misomajon och älgköttet.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Ripa med rösti & hjortronsås
Hela ripan får vara med i den här rätten. Smörstekt lår och bröst och skrovet som fondbas till den sötsyrliga såsen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.25
You:
Rate this recipe!
Pastramistekt rådjur med getost, salvia och glaserade rödbetor
Exempelvis som tillbehör på en trevlig middagsbuffé
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Vild fågel med parmesanpanering
På bilden har Christer Eklund friterat bröst av nötskrika, men du kan givetvis använda vilken vild fågel som helst. Servera med sweet&sour-sås och pilaffris.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Äppelstekt gräsand med calvadossås och äppelchutney
Äpple och vilda fåglar passar bra ihop. Här går äppelsmaken igen även i såsen (calvados) och i chutneyn som också innehåller äpple. Har du inte en hel fågel kan du använda gräsandsbröst och sedan steka äpplena i samma panna.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vildsvinskarré "Pulled boar"
Recept från boken "Vildsvin, 52 rätter från tryne till svans", av kockarna Frida Ernsth och Mikael Axell.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Revbensspjäll på vildsvin
De kokta revbensspjällen smaksätts med marinad och läggs sedan på grillen eller bakas i ugnen. Du kan också grilla dem och pensla på BBQ Glaze mot slutet av tillagningen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 10
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsrulle med valnötter
Efter sex timmar i ugnen är köttet mört och gott. Rostade valnötter passar bra ihop med vildsvin och rätten får en intressant struktur av nötterna tycker Christer Eklund som komponerat receptet. Christer är köksmästare på Öster Malma.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Pulled pork med vildsvin
Pulled pork är gott och väldigt enkelt att laga till. Du låter köttet koka i ugnen tills det är så mört att du lätt kan dra isär det med två gafflar (därav det amerikanska namnet pulled pork). Här använder vi vildsvin i stället för fläskkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 2.19
You:
Rate this recipe!
Julskinka med vildsvin
En julskinka på vildsvin blir en höjdpunkt på julbordet. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet. Du lagar den precis som vanlig julskinka, dvs rimmar den först i minst 10 dagar och kokar den eller ugnsbakar den sedan.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Börjare med lingonchutney
Börje Salmings variant av hamburgare, med älgfärs, västerbottenost och en dressing smaksatt med pepparrot och honung. ” Jag lärde mig att grilla och laga hamburgare på allvar under mina år i Nordamerika. Det är bra mat som man kan variera efter eget huvud.”
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Viltfärsbiffar med varm äppelsallad
En varm äppelsallad är ett enkelt sätt att variera viltfärsbiffarna. Receptet är hämtat från boken Vilt med Salming.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!