Ingredienser Arkiv: citron

Grillad vildsvinskarré i wrap med syrad sommarkål
Att stoppa strimlor av nygrillat kött i en wrap är perfekt när man samlas vid grillen. Gott tillsammans med syrad spetskål och krämig sås med chili. Recept av Anna Lenman KGB, KreativaGastronomByrån.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Gulaschgryta med citron
Mustig gulaschgryta med tagliatelle och en klick gräddfil – en perfekt söndagmiddag! Eller varför inte jaktlunch i skogen? Receptet har vi fått av Roland Kunc, kock och jägare, som serverade gulaschgrytan till hela jaktlaget under vinterjakten. Pressad citron i grytan är Rolands knep för godaste gulaschen – vi rev lite extra citronskal över vid serveringen.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Årets Kock 2017: Johan Backeus vinnarrecept med fasan
Fasan var huvudingrediens när Årets Kock-finalen avgjordes 2017. Johan Backeus vann med sin finstämda rätt med bakat fasanbröst, glaserat lår, blomkål, mandelmüsli och skysås med ingefära och plommonvin. Prova hela vinnarreceptet och få förståelse för nivån som krävs för att bli Sveriges bästa kock. Eller välj ut delar och prova bara blomkålsvarianterna? Eller gör bara mandelmüslin och strö över ditt vilda kött?
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Orientaliska shish kebab på vilt
Shish betyder sex och kebab betyder grill. Sex bitar kött på ett grillspett med andra ord. Traditionellt görs shish kebab på vilt, men passar lika bra med vilt. Servera med en smakrik sallad och grillsås med apelsin.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Rådjursrygg med Chimichurri
Chimichurri - Enkelt att göra och ett gott tillbehör till allt vilt! Här serverat till rådjursrygg.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Vilt med gräddkokt brysselkål, bondbönor, pommes fondant och citrontimjansky
Brysselkål och bondbönor är goda tillbehör till viltkött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Konfiterad grågås
Ett bra sätt är att få mört och gott kött är att konfitera gåsen, dvs att långsamt ugnsbaka den i fett.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 3.14
You:
Rate this recipe!
Pekingand med mandarinplättar
En vild variant där anden får smak av hoisinsås och serveras på mandarinplättar med krispiga grönsaker.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och hjortnacke
Det blev guldregn till Kocklandslaget när matlagnings-OS avgjordes i tyska Erfurt i oktober 2012. Det svenska kocklandslaget vann samtliga fyra kategorier som ingår i tävlingen. Till varmrätt serverades kronhjort, tillagad på tre olika sätt. Vi har fått vinnarreceptet!
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Granatäpple- och portvinsgravad dovhjortsrygg
En god och vacker sallad, där granatäpple ger både smak och färg. Rätten är enkel att laga, men kräver lite planering eftersom gravningen tar minst två dygn.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Honungs- och chilimarinerad vildsvinsfilé
En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Lättgravad vildsvinsstek
Söndagsstek på KC Wallbergs vis: En saftig vildsvinsstek med rotfrukter och mustig sås.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 3.25
You:
Rate this recipe!
Vildsvinsschnitzel
Ett recept av Ulrika och Carina Brydling, från boken Laga vilt från skog och sjö.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 4
Betyg: 4.5
You:
Rate this recipe!
Viltkebabspett
Ett toppenrecept till grillmiddagen, barnkalaset, mingelfesten eller varför inte en helt vanlig torsdag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Osso buco med vilt
Originalet är lagat på kalvlägg, men blir perfekt med älg eller hjort.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Örtbakad älgstek
Laga mat i OS-klass! Det här receptet har Viltmat.nu fått låna av Fazer CulinaryTeam som tävlade i storköksklassen i Mat-OS i tyska Erfurt 2012.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Mustig gulaschsoppa med vilt
Strö klippt bladpersilja och rivet citronskal över och servera med ett gott bröd.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Citron- och timjanstekt innanlår
En ljummen matig sallad är perfekt som lunchmat eller som vardagsmiddag.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Grillad älgkalvlever med rostade rödbetor
Lever av älgkalv eller unga älgar är möra och goda. Var noga med att inte steka levern för länge, köttet ska vara lätt rosa. Kapris är ett klassiskt tillbehör till lever. Anders Levén serverar dessutom rostade rödbetor till.
Betyg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!